dinsdag 25 maart 2014

Het Boek

"Hé, hebben jullie ook al een eigen Bijbeluitgave? Leuk!" Iemand zag een exemplaar van Het Boek staan in de mededelingenvitrine en dacht dat wij die hadden gemaakt als eigen Bijbelversie om zo te verwijzen naar de naam van ons kerkgebouw.

Het zette me aan het denken. Als kerk in Tanthof, op de plek waar niet zo lang geleden de bibliotheek was gehuisvest hebben wij voor de naam "Het Boek" gekozen. We willen kerk zijn in en voor de wijk, maar zoeken nog erg naar hoe we dat kunnen. Blijkbaar was deze voorbijganger erg ruim in het verachtingspatroon. Ze wist van de Bijbel, dat die bij de kerk hoort en voor haar was één plus één twee.


Voor kerkmensen is het vaak een stuk lastiger. Hoe kunnen wij kerk zijn in en voor de wijk? Dat is voor ons een grote vraag. Wanner doen we het goed? Wat verwachten de mensen van ons? Blijkbaar is dat heel simpel. Iets met God, de Bijbel, bidden, zongen. Iets spiritueels dat je nodig hebt wanneer je het moeilijk hebt of wanneer je juist iets heel bijzonders beleeft. Zolang het daar maar mee te maken heeft vinden mensen alles normaal. Blijkbaar hoeven we het helemaal niet zo moeilijk te maken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten