zondag 16 maart 2014

Voor het kerkgebouw

Wat doe je wanneer je net een nieuw kerkgebouw in gebruik hebt genomen? De meeste kerken die ik heb meegemaakt hebben dan nog jarenlang een extra collecte voor de kerk op het collecterooster staan. De dankbare penningsmeester mag dan in elk verslag opmerken dat het weer goed gaat met de financiƫn, omdat bijna het beoogde bedrag is binnengekomen en bijna de hele rente en aflossing uit de collecte kon worden betaald.



Vanmorgen ging het iets anders. Er stond een collecte voor het nieuwe kerkgebouw op het rooster. Allen niet het nieuwe kerkgebouw in Tanthof, maar ergens in Roemeniƫ. Daar was een gemeente al jaren bezig met de nieuwbouwplannen en, gezien de economische situatie aldaar schoot het niet zo op. Dus daar was deze collecte voor bestemd. En werd eraan toegevoegd, de normale collecte is bestemd voor de diaconie.

Deze gemeente bekostigde het eigen klerkgebouw uit bijdragen van de leden. En de eredienst werd alleen gebruikt voor inzamelingen voor armlastige broeders en zusters elders. Ik zag verschillende gasten die blij geld in de collectezakken deden. Hier wilden zij graag iets aan bijdragen.Het verbaasde me helemaal niet dat dit kerkgebouw zo gemakkelijk kon worden bekostigd. Een gemeente waar op zo'n manier met Gods gaven wordt omgegaan is een gemeente die steeds meer zal krijgen om uit te delen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten