woensdag 9 april 2014

Boodschappen doen

In de kerk zijn we vaak gericht op de inhoud, maar daarmee missen we vaak onze echte kracht. Die kracht zit in de dingen die we gewoon doen. Zoals zingen.Geen kerk of er wordt gezongen. Een kerk zonder zingen kunnen we ons niet voorstellen. Dat zou ons iets moeten zeggen. Zingen is namelijk een geweldige kracht. Wanner iemand praat dan luister je naar de boodschap die hij brengt, je schakelt je verstand in en daarmee zet je je emotie al snel op afstand, of misschien zelfs helemaal uit.

In dit filmpje zie je een zingende verpleegkundige. Hij heeft ontdekt dat hij meer te bieden heeft dan de normale professionele zorg. Zijn stem geeft een bijzondere aanvulling op zijn andere professionele werk.

Juist in de kerk weten we hier heel wat meer van. Hoe vaak gebeurt het niet dat juist een vers iemand diep raakt? Hoe vaak heb je door de week niet dat je helemaal niets paraat hebt van de boodschap van de kerkdienst op zondag, maar dat je dat ene lied nog steeds aan het neuriƫn bent.

Daarom, ben je op zoek naar iets om door te geven, denk dan eens aan wat je kunt zingen. Zelf heb ik wel bij patiƫnten gezeten die niet merkbaar reageerden op wat ik zei, maar die wel reageerden wanneer ik voor hen zong. En ouderen waarvan iedereen dacht dat ze zich niets meer konden herinneren zongen spontaan de liederen van vroeger mee en werden er rustig van. En vaak hebben mensen die geen boodschap hebben aan onze boodschap wel zin om te luisteren wanneer ze iemand horen zingen.

Denk daar eens aan wanneer je niet wat wat je moet zeggen. Misschien dat je beter iets kunt zingen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten