woensdag 21 juni 2017

Kameraad Zhang - toch niet helemaal gratis

Een gratis boek - maar niet helemaal gratis. Het kost je namelijk geen geld, maar als je het eerlijk leest zal het je tijd gaan kosten, namelijk tijd om te bidden voor de christenen in Noord-Korea en voor de burgers van dat zo vreselijk onderdrukte land.

Nu is er even aandacht voor de omstandigheden in Noord-Korea door de dood van Otto Warmbier, maar als je dit boek leest dan ontdek je dat het trieste lot van deze Amerikaanse student niks bijzonders is in Noord-Korea.
Jan Versteeg heeft dit boek gebaseerd op de werkelijkheid. hij heeft veel Noord-Koreaanse vluchtelingen gesproken en hun ervaringen verwerkt in dit boek. Wie bijvoorbeeld "Zij mogen de hemel niet zien" van Soon Ok Lee heeft gelezen zal veel herkennen.
 
Behalve een paar kleine tikfoutjes en stijlfouten is het een goed te lezen boek. Het haalt het qua stijl niet bij de gelikte Amerikaanse bestsellers die u misschien gewend bent, maar het is ook bepaald geen amateuristisch werk.
De wonderlijke gebeurtenissen die in het boek worden beschreven lijken misschien onwaarschijnlijk, maar ik heb zelf al genoeg getuigenissen gehoord van sceptische, nuchtere mensen die nog wonderlijker zaken hebben meegemaakt om te weten dat geen van de gebeurtenissen beschreven in dit boek een overdrijving van de werkelijkheid zijn.
Het is te downloaden in verschillende formats waaronder epub.
Van harte aanbevolen.
Wilt u het boek downloaden, volg dan onderstaande link. U ontvangt dan een mail waarmee u het boek kunt downloaden. Stelt u geen prijs op verdere mails, dan kunt u dat aangeven, u zult niet gespamd worden.
http://www.schrijver-janvermeer.nl/gratis-kameraad-zhang









Geen opmerkingen:

Een reactie posten