maandag 27 juni 2011

Ter bemoediging

Soms wil je iemand iets meegeven ter bemoediging. Wel zo prettig als je dan iets achter de hand hebt. Daarom heb ik deze bemoedigingskaartjes gemaakt op visitekaartformaat, in een aantal veel voorkomende talen. Mocht je andere ideeën of wensen hebben, laat dan even een berichtje hebben, ik heb er nog veel meer.

maandag 20 juni 2011

Onze Vader

Eén van de mooiste dingen om mee te maken: als je elkaars taal niet spreekt, maar je verstaat elkaar wel. Ik heb samen met andere christenen het Onze Vader gebeden, en we wisten dat we één waren voor Gods troon. De vloek van Babel was verbroken, de zegen van de Pinkstergeest werd uitgestort. Vandaar dat ik deze site, Christus Rex, het Onze Vader in duizenden talen, één van de mooiste sites vind die ik ken. Mocht u een christen tegenkomen en de taal niet spreken, hier vindt u zeker het Onze Vader in de juiste taal.
Misschien is het ook een mooi idee om verschillende talen in de gekalligrafeerde versie af te drukken en op te hangen in de kerk. We zijn immers leden van een wereldkerk. En als dan buitenlandse gasten de kerk bezoeken zullen ze misschien enthousiast op zoek gaan naar hun eigen taal. Is dat niet een mooie vorm van gastvrijheid?

maandag 13 juni 2011

De terugkeer van de verloren zoon

Sinds het boek van Henri Nouwen, Eindelijk thuis, is het schilderij van Rembrandt, De terugkeer van de verloren zoon, alleen maar beroemder geworden. Je kunt wijzen op de handen, een mannenhand en een vrouwenhand. Je kunt wijzen op de dolk, die de verloren zoon als teken van zijn afkomst altijd heeft bewaard. Je kunt de versleten sandalen laten zien, of het hoofd met een kale kruin als die van een pasgeboren baby. Je kunt wijzen op de blinde ogen van de vader, de minachtende blik van de oudste zoon, of de knecht, die als toevallige getuige model staat voor ons allemaal. en je kunt natuurlijk gebruik maken van andere werken van Rembrandt. Het belangrijkste is dat je je laat inspireren tot meditatie over de gelijkenis.
Hieronder de plaatjes.