dinsdag 31 mei 2011

Zegen van Sint Patrick

De zegen van Sint Patrick is een Nederlandse interpretatie van een oude Ierse gewoonte, om elkaar om Saint Patricks Day wensen te sturen. Deze zegen tref je op veel plaatsen aan, en kun je goed gebruiken om achterin de kerk te leggen. Geef er de eerste keer aandacht aan door dit voor de zegen voor te lezen. Veel kerkgangers zullen het graag willen gebruiken voor zichzelf of anderen, dus zorg dat er voldoende kaartjes liggen. Je kunt het kaartje het beste op visitekaartformaat afdrukken.
Bij Hemelvaartsdag kun je vanzelfsprekend aandacht geven aan hoe Christus al zegenend afscheid nam van Zijn discipelen, met als toepassing dat Hij al zegenend met ons is al de dagen tot aan de voleinding der wereld.

maandag 30 mei 2011

Melodieën

Deze link behoeft nauwelijks toelichting. Wil je weten hoe dat lied ook maar weer ging, of het wel een zingbare melodie is, of je wilt het gewoon fijn kunnen meezingen, klik dan hier. Als de melodie er niet bij staat dan weet je haast wel zeker dat je beter een ander lied kunt zoeken. En dat zoeken is bij een site als deze een groot plezier als je van psalmen en gezangen houdt.
Muziek van kerkliederen

De bundel schriftberijmingen

De bundel schriftberijmingen is niet altijd even goed te vinden op het web, vandaar dat ik hem ook hier opneem.

Tien geboden op je vingers

Deze heb ik al vaker gebruikt tijdens een kerkdienst. Het gaat heel eenvoudig. Roep de kinderen naar voren, en vraag of ze hun tien geboden bij zich hebben. Leg uit dat ik vroeger van mijn vader patat mocht eten met de tien geboden, maar aardappels moesten met mes en vork. Laat vervolgens je handen zien, en leg uit dat dit je tien geboden zijn.

Zondagsarbeid

Om de aandacht te pakken moet je iets doen dat afwijkt van de regel. Vandaar deze titel, zondagsarbeid, voor een blog die juist voor een kerkelijk publiek is bedoeld. Op zondag willen we de mensen graag een beetje wakker schudden. Het evangelie is iets dat haaks staat op onze werkelijkheid, en in de Bijbel komen we geen mensen tegen die in slaap worden gesust door Gods boodschap, maar die telkens weer verbaasd staan bij wat God doet. Als de bijdragen op deze blog een beetje mogen helpen om dat weer terug te krijgen ben ik erg blij en dankbaar.