maandag 11 september 2017

Een nieuw kunstwerk in "het Boek"

foto van Hilbrand van Eeken.
Ik geloof in de wederkomst van de Heere Jezus en in een nieuwe aarde. Dat klinkt allemaal erg theoretisch, dus ik probeer het me vaak zo praktisch mogelijk voor te stellen.

dinsdag 5 september 2017

Schepping of evolutie? - of een andere vraag?

Afbeeldingsresultaat voor creation
Eén van de eerste zoekresultaten in Google op zoekterm "creation"
Met de vraag "Schepping of evolutie?" ben ik al lang bezig geweest, nu ben ik samen met veel anderen voor de vraag gesteld: "en wat als het eens waar is?"" Op die vraag heb ik al vaak antwoord moeten geven - vanuit een pastoraal oogpunt.

maandag 10 juli 2017

Schaf de tweede dienst af!




Ik kom veel gemeenten tegen waar de tweede dienst is afgeschaft. Normaliter zou dat tot vragen op de classis leiden, maar ze hebben het heel geleidelijk gedaan, dus geen haan die ernaar kraait.

woensdag 21 juni 2017

Kameraad Zhang - toch niet helemaal gratis

Een gratis boek - maar niet helemaal gratis. Het kost je namelijk geen geld, maar als je het eerlijk leest zal het je tijd gaan kosten, namelijk tijd om te bidden voor de christenen in Noord-Korea en voor de burgers van dat zo vreselijk onderdrukte land.

zaterdag 17 juni 2017

De kerk waar je geen lekke band moet krijgen

Zo had ik 30 jaar geleden een beschrijving kunnen geven van de GKv, compleet met foto van het desbetreffende kerkgebouw en een waardering van 2 sterren bij Google. Maar Google bestond toen nog niet.

Vrouw in het ambt in de GKv

Een grote sprong voorwaarts! Een gegarandeerde breuk voor de kerken! Goed doorgepakt na een wijs besluit! Een grote ramp voor de samenwerking! Welkom in de moderne tijd! Een knieval voor het modernisme! Too little, too late!

maandag 5 juni 2017

Open microfoon

De open microfoon is een andere benadering van het einde van een traditionele kerkdienst. Normaal is er eerst een lied als antwoord op de preek, daarna volgt het zogenaamde grote gebed met daarin de dankzeggingen en voorbeden die zijn aangevraagd.