zaterdag 29 maart 2014

Hoe zeggen we het?

We hebben onze eigen taal, de tale Kanaäns. Daar voelen we ons prettig bij, want met die geloofstaal zijn we opgegroeid.Miniatuur

vrijdag 28 maart 2014

Gebedstafel(?)

Een onderwerp met een vraagteken, jazeker! Want ik weet niet hoeveel gevoeligheden hier liggen.


woensdag 26 maart 2014

Footprints in the sand

Van wie is dit gedicht? er blijkt een hele strijd over te zijn gevoerd. Uiteindelijk lijkt het duidelijk dat dit gedicht in 1936 is geschreven door Mary Stevenson. Hier een mooie website waar je muisaanwijzer voetstappen in het zand achterlaat.

Empreintes de pas sur le sable...

Het bekende gedicht Voetstappen in het zand/ Footprints in the sand hierbij in een aantal andere talen. Goed te gebruiken wanneer u bijvoorbeeld een zieke wilt bemoedigen in zijn/haar eigen taal. Ter bemoediging/pour encouragement/for encouragement/para o incentivo/para el estimulo/ für Ermutigung/для заохочення/על עידוד

dinsdag 25 maart 2014

Het Boek

"Hé, hebben jullie ook al een eigen Bijbeluitgave? Leuk!" Iemand zag een exemplaar van Het Boek staan in de mededelingenvitrine en dacht dat wij die hadden gemaakt als eigen Bijbelversie om zo te verwijzen naar de naam van ons kerkgebouw.

zaterdag 22 maart 2014

Spaghettitoren

Laat ze lekker bouwen met spekjes en spaghetti, maak er een wedstrijd van en leg dan uit wie de winnaar is.

zondag 16 maart 2014

Voor het kerkgebouw

Wat doe je wanneer je net een nieuw kerkgebouw in gebruik hebt genomen? De meeste kerken die ik heb meegemaakt hebben dan nog jarenlang een extra collecte voor de kerk op het collecterooster staan. De dankbare penningsmeester mag dan in elk verslag opmerken dat het weer goed gaat met de financiën, omdat bijna het beoogde bedrag is binnengekomen en bijna de hele rente en aflossing uit de collecte kon worden betaald.

zaterdag 15 maart 2014

Christoffel - de Christusdrager

Er valt altijd wat te leren van de traditie. Zo ook van de heilige die bekend werd onder de naam Christoffel, wat betekent Christusdrager.

Zo mooi kan het leven zijn

Soms kun je mensen goed aan het denken zetten met het gewone leven. In dit filmpje maakt een meisje een film door een jaar lang zichzelf te filmen.

dinsdag 4 maart 2014

Askruisje

Aswoensdag is in de rooms-katholieke traditie meer dan de dag na carnaval. Het is het begin van de zogenaamde veertigdagentijd, maar het is ook het einde van een andere cyclus.

zaterdag 1 maart 2014

Een dakloze in de kerk - HELP!

Ja, HELP!!! Er is een dakloze in de kerk. Wat moeten we nu doen? Laten we eerst maar eens lezen in de Basic Instructions Before Leaving Earth - BIBLE.